Denne tikka masala opskrift er baseret på Mamma Sutha Grill Mix. Retten er super lækker, cremet og krydret.
Ofte i hjemmet var det min mor og jeg som stod for madlavningen. Engang imellem havde min lillebror dog en decideret maddag. Her valgte han at lave tikka masala opskrift på hans helt egen måde. Dette resulterede i den bedste og mest smagfulde tikka masala jeg har smagt.
Denne kombination af krydderier og oplevelsen med tikka masala har været med til, at inspirere mig til at lave min egen grillblanding.
Mamma Sutha Grill Mix bruges i denne tikka masala opskrift, da den ikke kun indeholder de lækre autentiske krydderier fra Sri Lanka, men også ingredienser som hvidløg, purløg, oregano og paprika. Dette er med til at give retten en anderledes mild og sød smagsnuance.
Jeg foreslår at retten serveres med f.eks. ris og/eller naanbrød.
OBS: Bemærk at der i opskriften bliver benyttet en blender. Hvis du ikke har en blender skal du sørge for, at skære ingredienser små fine som muligt.
1. Start med at forbered grønsagerne. Skær løgene i mindre tern,riv gulerødderne og hvidløg samt ingefær i mindre stykker.
2. Tag en gryde og tilføj olie. Når olien er varm svitses løg, gulerødder, ingefær, hvidløg, sukker og Mamma Sutha Grill Mix i få minutter.
3. De nu blødgjorde ingredienser røres ud i kanten af gryden, hvilket gør at midten af gryden frigøres. Tilsæt derefter tomatpuren i midten i ca. 1 min under blid omrøring.
4. Hæld nu de flåede tomater i og lad det hele koge sammen i ca. 5-6 minutter. Derefter hældes indholdet fra gryden i en blender og blændes sammen til en sovs.
5. Skær kyllingen i mindre tern og svits det i 3 spsk. olie indtil kyllingen får en gylden farve.
6. Når kyllingen har fået sin gyldne farve tilføjes tikka masala sovsen fra blenderen sammen med kyllingeboullion og creme fraiche. Lad retten småsimre i 7-8 under omrøring.
7. Smag til med salt & peber. Velbekomme!