Raita salat serveres oppe som en sidedish til mange indiske retter.
Salaten består af agurk, tomat, løg og creme fraiche. Grundet den store mændgde creme fraiche i salaten, fungerer den godt som tilbehør til stærke retter, da creme fraichen er med til at neutralisere chillien i mindre grad.
Dette er raita salat, som jeg synes den skal laves, men man kan sagtens tilføje andre eller flere grønsager efter eget ønske.
Ingredienser
4 tomater
1 agurk
2 rødløg
Ca. 3 dl. creme fraiche
Salt + Peber
Fremgangsmåde
1. Skær tomat, agurk og rødløg i mindre tern, og put dem herefter i en skål.
2. Hæld derefter creme fraiche ned i skålen og miks det hele godt sammen.
3. Smag til med salt og peber.
Velbekomme!
TIPS & TRICKS
Når jeg selv laver raita salat, benytter jeg en creme fraiche med 18% fedt for at gøre salaten lidt tykkere.
TIPS & TRICKS
Når du skærer tomaterne, kan du eventuelt fjerne indmaden for at undgå at salaten bliver for vandet. Dette plejer jeg selv at gøre for at opnå den bedste konsistens.
5 reaktioner