Nan er et persisk ord for brød. Naanbrød er et fladt ca. 1 cm. tykt rundt hvedebrød.
I modsætning til chapati indeholder naanbrød gær eller bagepulver og f.eks. mælk og yoghurt. Dette medfører at brødet bliver mere fyldigt. Naanbrød bliver ofte brugt, som tilbehør til mad i den vestlige verden.
Det serveres ofte til stærke retter eller retter, som indeholder karry. Brødet er ikke kun et indisk spise, men serveres ofte også til f.eks. iransk, afghansk og pakistansk madkultur.
Nedenfor ses en opskrift, som er nem at lave på blot 30 min.
1. Bland mel, bagepulver, salt og olie sammen i en skål.
2. Tilsæt vand og yoghurt og ælt ingredienserne sammen til en dej.
3. Lad dejen hæve i 20 min. Skålen skal være overdækket (f.eks. med et viskestykke).
4. Når dejen har hævet, fordel dejen i 6 lige store stykker.
5. Form eller rul de enkelte stykker ud til pandekager, som er ca. 1 cm. tykke. Tilføj eventuelt sesamfrø på den ene side og sørg for de sidder fast.
6. Pensel den modsatte side med det varme vand. Læg brødet på en varm pande. Siden der er penslet skal vendes nedad.
7. Steg brødet i et par minutter og vend derefter. Brødet skal gerne have fået lidt farve og lad det ca. steget 1 min. på modsatte side.
4 reaktioner