Indisk Dahl

dahl opskrift

4 pers.

25-30 min

Dahl opskrift kommer i mange former og er en meget velkendt og populær ret, som har en central plads i det indiske køkken. Man kan også støde på dahl omtalt som dal, daal, dhal.

Dahl er en ret vi ofte spiste i hjemmet, da jeg var yngre. Hver fredag forsøgte vi så vidt muligt at have en vegetarisk dag, hvor dahl klart var min ynglings ret. Min far sørgede altid for at servere dahl med ris og creme fraiche. Der findes mange forskellige dahl opskrifter, hvor dette blot er min ynglings opskrift.  Denne dahl opskrift er nem og simpel, men man kan sagtens eksperimentere med retten ved at tilføje grønsager efter eget ønske. Jeg foreslår blandt andet at man kan benytte porre, gulerødder og løg for at give retten mere smag. Dahl opskriften fungerer også rigtigt godt, som tilbehør til andre indiske retter.  

Ingredienser

Fremgangsmåde

1. Hæld 100g linser i en si og skyl dem i koldt vand

2. Kom olie, linser, vand, dahl mix og grøntsagsboullion i en gryde. Rør dem sammen og bring gryden i kog.

3. Lad det herefter småkoge i ca. 10 minutter under omrøring. Tilføj kokosmælken og giv retten yderligere 10 minutter.
(OBS: Tilføj eventuelt ekstra vand undervejs, såfremt det bliver for tykt)

4. Smag til med salt og peber.
(OBS: Såfremt du ønsker en mere kraftfuld smag, tilføj lidt ekstra Dahl Mix)

5. Velbekomme!

TIPS & TRICKS

Denne ret kan spises alene , men egner sig også godt som en side dish til andre retter med kød eller grønsager. Ønsker du at gøre nogle ekstra ud af din Dahl ret, kan andre grøntsager tilføres under trin 2. f.eks tomat, ærter eller gulerødder.

TIPS & TRICKS

Hvis du ønsker retten hurtigt færdig kan du eventuelt koge vandet i en elkedel, hvilket vil nedsætte tilberednings tiden fra 20-25 min. til 10-15 min.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hos Mamma Sutha benytter vi cookies for at forbedre brugeroplevelsen. Læs mere.