Dahl suppe

2 pers.

30-40 min

Er du vild med indisk dahl bør du prøve Mamma Suthas hjemmelavede dahl suppe. 

Dahl suppe er baseret på mange af de samme ingredienser og smage som indgår i traditionel indisk dahl. Retten er god som hovedret, men også egnet som forret. 

Ved at følge denne opskrift får man grundsuppen som også smager godt. Man kan dog sagtens eksperimentere ved at tilføje f.eks. kartofler og gulerødder.  

Ingredienser

Fremgangsmåde

1. Start med at skær kartofler og gulerødder i mindre skiver eller tern (Dette vil gøre det nemmere, da retten senere skal blendes).

2. Skær løget i skiver og svits løgene af sammen med olien (indtil det bliver gyldent).

3. Tilsæt Dahl Mix og rør det sammen med løgene.

4. Tilsæt derefter vand, linser, gulerødder, kartofler, grønsagsbouillon og salt. Rør derefter ingredienserne godt sammen.

5. Bring retten i kog og lad det herefter småkoge i ca. 15 min.

6. Tilsæt flået tomat og kokosmælk og lad det simre i yderligere 10 min.

7. Efter de 10 min, blend herefter retten i en skål indtil det får den ønskede konsistens. 

8. Smag til med salt og peber. 

Velbekomme!

TIPS & TRICKS

Top eventuelt suppen med friskskåret forårsløg, hvidløgscroutoner og en skefuld creme fraiche. Hertil komplementerer naanbrød retten godt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hos Mamma Sutha benytter vi cookies for at forbedre brugeroplevelsen. Læs mere.