Dahl opskrift kommer i mange former og er en meget velkendt og populær ret, som har en central plads i det indiske køkken. Man kan også støde på dahl omtalt som dal, daal, dhal.
Dahl er en ret vi ofte spiste i hjemmet, da jeg var yngre. Hver fredag forsøgte vi så vidt muligt at have en vegetarisk dag, hvor dahl klart var min ynglings ret. Min far sørgede altid for at servere dahl med ris og creme fraiche. Der findes mange forskellige dahl opskrifter, hvor dette blot er min ynglings opskrift. Denne dahl opskrift er nem og simpel, men man kan sagtens eksperimentere med retten ved at tilføje grønsager efter eget ønske. Jeg foreslår blandt andet at man kan benytte porre, gulerødder og løg for at give retten mere smag. Dahl opskriften fungerer også rigtigt godt, som tilbehør til andre indiske retter.
1. Hæld 100g linser i en si og skyl dem i koldt vand
2. Kom olie, linser, vand, dahl mix og grøntsagsboullion i en gryde. Rør dem sammen og bring gryden i kog.
3. Lad det herefter småkoge i ca. 10 minutter under omrøring. Tilføj kokosmælken og giv retten yderligere 10 minutter.
(OBS: Tilføj eventuelt ekstra vand undervejs, såfremt det bliver for tykt)
4. Smag til med salt og peber.
(OBS: Såfremt du ønsker en mere kraftfuld smag, tilføj lidt ekstra Dahl Mix)
5. Velbekomme!