Der findes mange forskellige versioner af butter chicken, men denne opskrift er blot min udgave som er lækker og cremet.
Jeg elsker at invitere venner og bekendte på middag. Til disse arrangementer bliver der ofte efterspurgt butter chicken. Det er en ret som generelt går rent ind hos mange personer.
Retten kan for mange være ret tidskrævende og uoverskuelig. Det fik mig til at eksperimentere med min egen version af butter chicken, som jeg gerne vil dele med jer i denne opskrift.
Opskriften er nem og indeholder ikke særlig mange ingredienser. Hertil vil brugen af Mamma Sutha Curry Mix mindske kompleksiteten af retten.
Med denne opskrift får man en frisk og lækker ret, som dog ikke er ligeså rød som man ser den på mange indiske restauranter. Farven i denne opskrift kommer af at Mamma Sutha Curry Mix udelukkende er lavet af naturlige ingredienser. Såfremt man ønsker retten skal have det originale visuelle udtryk, kan man der eventuelt tilføjes 1-2 tsk. Tomatpure.
1. Skær kyllingen i mindre tern.
2. Hæld 3 spsk. olie i en høj pande eller en gryde, og steg kyllingkødet i ca. 10 min til den får en gylden farve. Lig derefter kyllingen til side i en skål.
3. Skær løgene i tern, og svits dem på panden med en spsk. olie til de får en gylden farve. (OBS: benyt samme pande som før)
4. Tilsæt derefter tomatsovs, curry mix og smør. Lad det simre i ca, 10 min.
5. Når sovsen er begyndt at tykne, tilsættes fløden, grønsagsbouillon, presset hvidløg og det stegte kyllingskød.
6. Lad hele retten simre i ca. 10 min. Husk jævnligt at rør rundt i retten.
7. smag til med salt & peber.
Velbekomme!